Луцькі депутати попросять зробити житло доступнішим

Депутати Луцької міської ради звернуться до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо відновлення фінансування державних житлових програм.

Відповідне рішення прийняли під час сесії 7 вересня.

У зверненні йдеться, що у Луцьку гострою проблемою є забезпечення молодих сімей житлом, оскільки більшість з них не мають можливості отримати доступ на ринок житла без бюджетної підтримки. Рівень купівельної спроможності сімей є недостатнім для самостійного вирішення ними житлової проблеми. Державна допомога, яка надавалась в межах програм, дозволяла б хоч частково вирішити проблему купівлі житла.

Тому депутати просять сприяння у відновленні фінансування при внесенні змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» та при розгляді проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік».

Окрім того, хочуть продовження дії державних житлових програм: Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки, Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки.