Презентація Державної програми «Доступне житло» для переселенців зі сходу України і учасників АТО

Державну програму «Доступне житло», завдяки якій можна придбати помешкання за власні та бюджетні кошти, не повертаючи їх державі, презентували у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва.

Презентацію провели для переселенців зі сходу України, учасникам АТО і членам їх родин.

Директор Волинського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Тетяна Воробйова розповіла, що проект «Доступне житло» в Україні відновлюється після тривалої перерви. «Програма передбачає забезпечення доступним житлом громадян України через надання державної підтримки за рахунок коштів державного бюджету. Частину вартості житла сплачує держава, а іншу частину – громадяни». За її словами, на разі передбачається допомога у забезпеченні житлом для трьох категорій громадян.

«Перша категорія – це громадяни, які мають право отримати фінансову підтримку в розмірі 30% вартості житла від держави, а 70% сплатити власним коштом. Друга категорія – це громадяни, які брали участь у АТО. Для них держава надає 50% допомоги від вартості житла. Стосовно ж членів сімей учасників АТО, то вони можуть розраховувати на 30% допомоги при купівлі нерухомості. І третя категорія громадян – це внутрішньопереміщені особи. У них передбачається пропорція – 50% на 50%», - наголосила Воробйова.