Держмолодьжитло готове до відновлення роботи програми «Доступне житло»

30 жовтня, у Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву відбулася скайп-нарада членів правління установи та фахівців центрального апарату з директорами регіональних управлінь Фонду.

Йшлося про завершення підготовки регіональних управлінь до роботи з громадянами у рамках програми забезпечення громадян доступним житлом шляхом надання державної підтримки згідно з Постановою КМУ №819 від 10 жовтня 2018 р.

Етап підготовчої роботи до відновлення дії програми у 2018 році завершено, зазначив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний. Установа готова працювати за оновленими Порядком надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом і Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла.

Окремо керівництво Держмолодьжитла наголосило на необхідності запропонувати громадянам достатню кількість об’єктів для придбання нерухомості у кожному регіоні нашої держав и.

Після надходження коштів на рахунки регіональних управлінь у затверджених Мінрегіоном обсягах громадяни згідно із порядком черги зможуть взяти участь у програмі.

Було обговорено технологічну карту реалізації програми «Доступне житло» і надано відповіді на запитання керівників РУ Держмолодьжитла щодо практичного застосування оновленої нормативної бази за програмою.