Дію Державної програми забезпечення молоді житлом продовжено до 2020 року

20 грудня Кабінет міністрів України на своєму засіданні ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 р. №967».

Цим документом продовжено до 2020 року термін дії Державної програми забезпечення молоді житлом, яка завершується цього року.

Зазначене рішення Уряду прийняте з урахуванням важливості питання соціального захисту і підтримки молоді в Україні. Продовження дії програми сприятиме вирішенню питання забезпечення молоді житлом і матиме позитивний вплив на вирішення демографічної проблеми, яка в Україні є дуже гострою.

Програма передбачає фінансування механізму пільгового кредитування молоді на придбання житла, а також погашення зобов’язань за раніше укладеними договорами часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків.

Серед джерел фінансування програми до 2020 року – кошти спеціального фонду державного бюджету, кошти місцевих бюджетів, а також залучені ресурси.

Станом на сьогодні діють 70 місцевих програм забезпечення молоді житлом.

А за увесь період реалізації програмою скористалися понад 30 тисяч молодих сімей, з яких 12 тисяч – за програмою пільгового молодіжного кредитування і 18 тисяч – за програмою часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам.