Комітет Ради з питань будівництва підтримує повноцінне фінансування житлових програм

19 вересня в Комітеті Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства відбулося засідання, у якому взяв участь перший заступник голови правління Держмолодьжитла Іван Парух.

Під головуванням першого заступника голови Комітету Дмитра Андрієвського першим питанням порядку денного розглядався Проект Закону про Державний бюджет України на 2019 рік (реєстр. № 9000 від 15.09.2018 року, внесений Кабінетом Міністрів України).

Під час обговорення народний депутат Андрій Шинькович наголосив на неприпустимості подальшого ігнорування державою нагальності проблеми будівництва житла для молоді та інших категорій, які потребують власної оселі.

Принциповий тон дискусії підтримала народний депутат Альона Бабак, яка запропонувала визначити чіткі терміни невідкладного відновлення фінансування програми молодіжного житлового кредитування. Безвідповідальне ставлення до житлового питання, важливого для молодих українців, вимушених переселенців та інших категорій громадян, неабияк турбує народних обранців – членів профільного комітету. Про це вони подекуди емоційно, але аргументовано говорили у ході обговорення проекту Держбюджету на 2019 рік. Наголошували на необхідності забезпечити фінансування програми «Доступне житло» у передбачених бюджетом цього року обсягах і збільшенні видатків на державні житлові програми наступного року.

 За результатами обговорення Комітет з питань будівництва направить до Комітету Верховної Ради з питань бюджету і Міністерства фінансів України узгоджені пропозиції для їх врахування у законопроекті про Держбюджет-2019. Зокрема, члени Комітету звернуться до Уряду з пропозицією про відновлення повноцінного фінансування державних житлових програм у наступному році.