ОБЛІКОВА СТАВКА НБУ З 10.12.2021 РОКУ - 9%

Правління Національного банку ухвалило рішення збільшити облікову ставку до рівня 9% річних із 10 грудня 2021 року.

Про це повідомив заступник голови Національного банку Сергій Ніколайчук на прес-конференції, що відбулася одразу після закінчення засідання Правління НБУ.

Рішення спрямоване на нівелювання впливу додаткових проінфляційних ризиків, покращення інфляційних очікувань та забезпечення сталого зниження інфляції до мети 5%.

Нагадаємо, розмір облікової ставки НБУ визначає величину відсоткової ставки за довгостроковим пільговим кредитом для будівництва (реконструкції) та придбання житла молодим сім'ям і одиноким молодим громадянам за рахунок власних коштів (статутного капіталу) Держмолодьжитла. Ставка за цим кредитом дорівнює обліковій ставці НБУ, яка діє на момент ухвалення рішення про надання кредиту.

Порядок надання кредитів зі статутного капіталу Фонду врегульовано постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 р. №488 і відповідним Положенням.

З умовами кредитування зі статутного капіталу Держмолодьжитла можна дізнатися в Волинському регіональному управлінняі Фонду та на офіційному інтернет-сайті установи.