С. КОМНАТНИЙ: МАЄМО ДОСЯГТИ ВИСОКОГО РІВНЯ ЕФЕКТИВНОСТІ, КОНКУРЕНТОЗДАТНОСТІ ТА ПРОЗОРОСТІ

У Держмолодьжитлі відбулася робоча нарада за участю членів правління, директорів регіональних управлінь і керівників структурних підрозділів центрального апарату Фонду. Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний підбив загальні підсумки роботи установи у 2021 році та окреслив завдання на рік 2022-ий.

Рік, що минає, став чи не найбільш складним для Фонду за рівнем фінансування державних житлових програм, зазначив Сергій Комнатний. Долати проблему довелося на тлі пандемії COVID-19 і зниження облікової ставки НБУ. Сукупність цих і низки інших факторів негативно вплинула на виконання статутних завдань, які стоять перед Фондом: ідеться насамперед про роботу з проблемними об’єктами, системну діджиталізацію установи, розвиток державних і місцевих житлових програм.

У таких умовах головним пріоритетом стало забезпечення житлом громадян за чинними програмами, а також збереження і посилення кадрового потенціалу Фонду.

IMG 0109

Разом із тим, 2021-ий став першим роком, наприкінці якого Держмолодьжитло упевнено планує рік майбутній, наголосив очільник Фонду. Триває співпраця з німецьким банком KfW. Її ефективність відзначена в листопаді на україно-німецьких урядових перемовинах, які відбулися в Києві. Водночас Фонд ініціює перед органами влади започаткування співпраці з Банком розвитку Ради Європи – ще одним потенційним донором житлових програм.

Важливим рішенням Уряду України, досягнутим у грудні спільно з Міністерством розвитку громад і територій, стало збільшення статутного капіталу Держмолодьжитла на 169,9 млн грн. Це дасть змогу активніше розвивати кредитування молодих сімей за рахунок коштів Фонду під відсоток, що є нижчим за банківський.

Загалом Фонд відчутно змінився за останні роки, акцентував Сергій Комнатний. Пріоритетом для установи стала людина, громадянин, клієнт. «Держмолодьжитло продовжить трансформуватися і наступного року, – підсумував свій виступ голова правління. – Щоб не просто зберегтися, а перейти до зростання, в сучасних умовах маємо досягти іще вищого рівня стійкості, ефективності, конкурентоздатності, прозорості, продовжити модернізацію структури. Наступного року на нас чекає багато роботи для людей».

Керівник Фонду привітав колектив центрального апарату і регіональних управлінь із прийдешніми святами, побажав усім зустріти новий рік у мирі, затишку, здоров’ї та повноті сил.