У Ковелі 30 молодих сімей отримали житло

30 червня у місті Ковель відбулось урочисте вручення ключів новоселам житлового будинку по вулиці Володимира Кияна,70 Б.

Свято входин у власні оселі для трьох десятків сімей Ковельчан збіглося в часі з 500-річчям надання Ковелю Магдебурзького права і Днем міста

Будинок споруджено за фінансової участі державних і місцевих житлових програм, що реалізуються Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». Ключі новоселам урочисто вручили голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко і мер Ковеля Олег Кіндер.

Будівництво цієї черги будинку мали завершити ще у 2009 році. Але підвів забудовник. Питання завершення робіт не один рік турбувало інвесторів. Щоб вирішити проблему, незавершене будівництво передали на баланс відділу комунального господарства виконкому міської ради. І такий крок зрештою приніс належний результат, на який чекали люди: 5-поверховий цегляний будинок збудовано силами ТОВ «Житлобуд-2».

Квартири за житловими програмами придбали тут 30 родин, які скористалися умовами програми пільгового довгострокового кредитування молодих сімей і одиноких молодих громадян. І приємно відзначити, що ключі від новеньких квартир отримали 11 багатодітних сімей. Більшість із них, 20 сімей, отримали кредит за рахунок коштів державного бюджету, 7 – з місцевих бюджетів, одна сім’я – за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла. Ще дві родини придбали власні оселі за програмою молодіжного кредитування за рахунок коштів Міносвіти для науково-педагогічних працівників.

Щиро вітаємо новоселів, бажаємо, щоб у Ваших нових домівках завжди жили мир, злагода і взаєморозуміння.