Волинське регіональне управління Держмолодьжитла взяло участь у круглому столі

img 08 11 17 11 52

7 листопада 2017р. в конференц-залі готелю «Україна» відбулось засідання круглого столу на тему: "Інтеграція переселенців у місцеві громади: приклад Луцька. Основні проблеми переселенців та можливі шляхи їх вирішення". А також Презентація книги «Знедолені? Нездоланні!». Ця тема є надзвичайно актуальною під час формування національної «Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження дострокових рішень щодо внутрішнього переміщення».

Одним з головних питань, що обговорювалися на засіданні було: «Проблема житла: як її можна вирішити на взаємну користь регіону і ВПО».

Захід проводився Інститутом демократії імені Пилипа Орлика (Київ) в рамках проекту Інтерньюзу за фінансової підтримки Уряду Канади через Міністерство міжнародних справ Канади.

У Луцьку захід був організований ГО «Переселенці Криму та Донбасу», яка активно працює у м. Луцьк більше трьох років. За цей час було організовано і проведено багато різних заходів з участю як переселенців так і мешканців Волині, спрямованих на вирішення нагальних проблем та сприяння успішній інтеграції ВПО у місцеву громаду. Дана організація однією із перших підписала Меморандум про співпрацю з Державним Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву.

Серед запрошених були: Комар О.П. – заступник директора департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА, Романюк Р.В. – Директор Волинського обласного центру зайнятості, Воробйова Т.Г. – Директор Волинського регіонального управління Держмолодьжитла, Валерій Щавинський, офіційний міжнародний спостерігач Львівського представництва Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі(ОБСЄ); Оксана Яковець - фахівець із соціальної роботи ГО "КримСОС", радник міністра соціальної політики з питань ВПО у Львівській області; Вячеслав Ломброзо - юрист-консульт ГО "КримСОС", представник УВКБ ООН (Управління Верховного комісара у справах біженців Організації Об'єднаних націй"), спеціаліст з питань ВПО в Україні, заступник голови Фонду досліджень та підтримки корінних народів Криму, а також підприємці, представники громадських організацій, переселенці Волині, журналісти обласних ЗМІ.