ЖИТЛОВІ ПРОГРАМИ В РЕГІОНАХ МАЮТЬ ЗНАЙТИ ВІДОБРАЖЕННЯ В ДЕРЖАВНІЙ СТРАТЕГІЇ – СЕРГІЙ КОМНАТНИЙ

15 травня, розпочалася робоча нарада за участю членів правління, директорів регіональних управлінь і керівників структурних підрозділів центрального апарату Держмолодьжитла.

Вступним словом нараду відкрив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний. Він поінформував про результати роботи установи у досягненні стратегічних напрямків розвитку Фонду у 2019 році.

Із запланованого річного обсягу фінансування житлових програм з місцевих бюджетів не менш ніж у 300 млн грн за чотири місяці 2019 року бюджетами передбачено 239 млн грн. З них уже використано 57 млн грн вже, завдяки чому власне житло придбали 87 сімей.

На початок року працювало 106 житлових програм у регіонах, до кінця року Фонд планує довести цей показник до 136 програм. Прийнято 5 нових програм (Закарпаття, Полтава, Харків, Сєвєродонецьк), в розробці ще 21.

Зараз триває розробка регіональних і державної стратегій розвитку та планів заходів з їх реалізації на 2021-2027 рр. Для Держмолодьжитла, наголосив керівник установи, важливо долучитися до цього процесу.

П’ять областей завдяки роботі регіональних управлінь Фонду вже мають пропозиції до Державної стратегії регіонального розвитку, направлені від суб’єктів регіонального розвитку до Мінрегіону та які враховують необхідність реалізації житлових програм.

«Включення стратегічного напрямку реалізації житлових програм на державному і регіональних рівнях стане вагомим аргументом при плануванні фінансування житлових програм із державного й місцевих бюджетів», - зазначив Сергій Комнатний.

Одночасно триває робота з удосконалення внутрішніх процесів у Держмолодьжитлі. Зокрема, спеціалісти Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Україні сприяють у розробці технологічного завдання для програмного забезпечення з реалізації програми «Доступне житло». Визначене головою правління Фонду завдання – спростити технологічні процеси в структурних підрозділах та зробити чергові кроки для спрощення участі громадян у зазначеній програмі.

Робота наради триватиме 15 і 16 травня.