«Зроблено хороший крок», — луцький будівельник про зміни в програмі «Доступне житло»

Директор «Луцького домобудівельного комбінату», представник Конфедерації будівельників України у Волинській області, Руслан Вайман переконаний, що участь у програмі «Доступне житло» тепер зможе взяти більше волинян.

Зауважимо, Уряд вніс зміни до державної програми «Доступне житло», в рамках якої українці можуть отримати від держави 30 або 50% від вартості житла. Зокрема, компенсацію половини вартості квартир зможуть отримати переселенці та учасники АТО.

«Зроблено хороший крок, тому що тепер людина самостійно може вибрати квартиру, в якій хоче жити, а раніше це робила міжвідомча комісія Мінрегіонбуду.

«Тепер для участі у програмі необов’язкове перебування на квартирній черзі. Це особливо важливо для переселенців і воїнів АТО, які можуть отримати від держави 50% вартості житла. На сьогодні в Україні є до 300 тисяч учасників АТО і 25-30 тисяч з них точно потребують житла», - зазначає Руслан Вайман.

Будівельник сподівається, що цьогоріч на програму «Доступне житло» Уряд виділить 100 мільйонів гривень і їх вдасться освоїти до кінця року, а наступного забудовники проситимуть Уряд виділити на ці цілі один мільярд гривень. Ще 750 мільйонів гривень – на кредитування житла для молоді.

«Також буде справедливий розподіл коштів між регіонами. Тому що раніше більші суми традиційно отримували Київ і Дніпро, а тепер гроші будуть розподіляти, відповідно до кількості населення. Зроблені дуже сильні кроки. Це перемога громадськості та Державного фонду сприяння молодіжному будівництву», - наголошує Руслан Вайман.